Український студент синтезував речовини, здатні лікувати рак


Біологічно-активні речовини, які з 50-70% вірогідністю зможуть лікувати атеросклероз і рак створив студент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка (ЛНУ) Ілля Феськов. Про це повідомляє прес-служба ВНЗ.

В ході своєї наукової діяльності у ВНЗ, Ілля синтезував 35 нових біологічно-активних речовин – деякі з них володіють антиоксидантними властивостями, інші – теоретично можуть лікувати атеросклероз і пухлини, як доброякісні, так і злоякісні.

“Наразі ці вірогідні активні компоненти ліків ще не пройшли клінічних досліджень, проте висока теоретична вірогідність ефективності препаратів дозволяє говорити про перспективність цих речовин і можливе практичне застосування в майбутньому”, - відзначають у ВНЗ.

Наукова робота Феськова зайняла на всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт в Донецьку 2-е місце, науковим керівником студента є декан факультету природничих наук ЛНУ Володимир Дяченко.

“Винахід нових речовин обумовлений тим, що з’являються нові хвороби і з’являються віруси, які мутували. Для них потрібні нові ліки. Цей процес безперервний в змаганні з природою, але ми в нього включилися”, - прокоментував доктор хімічних наук, професор В.Дяченко.