Укргазвидобування через суд вимагає від уряду 56,8 мільярда


АТ "Укргазвидобування" через суд вимагає у Кабміну компенсацію на суму 56,8 млрд гривень через відсутність можливості вільно продавати природний газ за ринковими цінами.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва про призначення підготовчого засідання за справою № 910/13174/18, пише Укрінформ.

"Укргазвидобування подало на розгляд Господарського суду міста Києва позовну заяву до Кабінету міністрів України про стягнення 56 797 842 475,24 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позовні вимоги обгрунтовані тим, що у зв’язку прийняттям урядом постанови №758 від 1 жовтня 2015 року  «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», Укргазвидобування було позбавлене можливості вільно продавати природний газ за ринковими цінами та при цьому недоотримало компенсацію, передбачену ч. 7 ст. 11 Закону України «Про ринок природного газу».

Як повідомлялося, ціна на газ для населення з 1 листопада нинішнього року зросла до 8,55 тис. грн за тисячу кубометрів.