Уряд вирішив продати державні дачі, резиденції, будинки відпочинку чиновників


Уряд впродовж двох місяців проведе інвентаризацію державних дач, резиденцій, будинків відпочинку, оздоровчих закладів, а потім реалізує їх. Відповідну постанову про економію бюджетних ресурсів прийнято на засіданні уряду у середу, повідомив на брифінгу міністрів фінансів України Олександр Шлапак.

«Все це після відповідної інвентаризації, на проведення якої дано два місяці, буде передано у Фонд державного майна для реалізації»,- зазначив міністр фінансів. За словами Олександра  Шлапака, цією постановою забороняється купівля форменного одягу, автівок, мобільних телефонів, ноутбуків, проведення ремонтів, оплата чартерних рейсів та утворення без дозволу Кабміну нових бюджетних установ.

 Крім того, уряд заборонив збільшувати кількість працівників, заповнення вакантних посад та видачу одноразової грошової винагороди державним службовцям за сумлінну працю, здешевлення вартості харчування.

 До того ж уряд обмежив кількість заступників у міністерствах та місцевих державних адміністраціях.

«Від сьогодні у міністерствах повинен працювати один перший заступник і три звичайних заступника міністра»,- зазначив очільник Мінфіну. В обласних держадміністраціях буде «три звичайних заступника і два заступника в районних державних адміністраціях».

Водночас Олександр Шлапак поінформував: уряд ввів обмеження на адміністративні видатки соціальних фондів. «Там достатньо високі видатки, ми встановили жорсткі обмеження того, що повинні платити в цьому апараті, а решту нехай платять інвалідам, безробітним»,- додав міністр.  В результаті здійснення цих заходів уряд має намір зекономити майже півмільярда гривень ще в цьому році.