В Богородчанах віряни московського патріархату заявили, що не перейдуть в ПЦУ


В неділю, 3 лютого у Богородчанах релігійна громада святих апостолів Петра і Павла перейшла в Помісну автокефальну православну Церкву в Україні.

Збори місцевої громади відбулися у палаці культури смт. Богородчани. Після обговорення богородчанці проголосували за перехід в Помісну православну Церкву в Україні.

Втім, прихильники московського патріархату, які ще залишись в Богородчанах провели власні збори і заявили, що вони не переходили в УПЦ. На сайті Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) йдеться, що 206 їхніх членів не голосували за перехід і  залишаються вірними митрополиту Онуфрію.

"Двісті шість членів релігійної громади на чолі із настоятелем храму протоієреєм Володимиром Шуваром проголосували за збереження підпорядкування релігійної громади Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським та всієї України. З огляду на це, попри очевидні утиски від влади, представників політичних та релігійних організацій, релігійна громада Петра і Павла смт. Богородчан буде й надалі відстоювати своє право на вільне сповідання релігії та можливості молитись у власному храмі, а винні в порушенні цього права особи будуть притягнуті до відповідальності", - написали в прес-службі УПЦ (МП).

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!