В Івано-Франківську презентували "Червону книгу" області


В облдержадміністрації презентували науково-популярне видання «Червона книга Івано-Франківщини. Тваринний світ».
Енциклопедичне видання було надруковане за сприяння обласної державної адміністрації, обласної ради, Бовшівської сільської ради, ТзОВ «ДТЕК», Галицького національного природного парку та ГО «Еко-Галич».

Заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик подякував науковцям з усієї України, які працювали над створенням книги, та зазначив, що мета цього видання – популяризація інформації про  представників тваринного світу, які підлягають охороні.

«Збереження і раціональне використання природних багатств  нашого краю є одним із найбільш важливих завдань, виконання якого вимагає злагодженої роботи органів влади, науковців і небайдужих громадян»,- наголосив Василь Івасик.

Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрій Пліхтяк розповів, що у виданні зібрана інформація про 313 видів, більшість з яких перебуває на межі зникнення. Він наголосив на важливості проведеної роботи та зазначив, що у планах – видання «Червона книга Івано-Франківщини. Рослинний світ».

Ініціатори науково-популярного видання повідомили, що 350 примірників книги буде передано в школи Івано-Франківщини, решта тиражу буде розповсюджено серед студентів, науковців, працівників лісового господарства, об’єктів природно-заповідного фонду області, екологів і краєзнавців.