В Івано-Франківську презентували книгу "Що треба знати, перш ніж завести собаку"


Сьгогодні в Івано-Франківську відбулась презентація соціально-освітнього проекту «Відповідальність з дитинства».

А саме, ілюстрованої книжечки про те, «Що треба знати, перш ніж завести собаку». Автором проекту виступила волонтер Івано-Франківської Благодійної організації «Дім Сірка» Юлія Ляхович  і спрямований він ознайомити дітей та їх батьків з проблемою безпритульних тварин міста, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Перше на що звертають увагу організатори проекту – культуру поводження з тваринами. Адже безпритульні собаки, з’являються саме через безвідповідальне ставлення до тварин. Тому видана книжка, має на меті у цікавій та доступній формі ознайомити дітей із відповідальністю виховання тварин у домі. Крім того, у ній розповідається, як собаки опиняються на вулиці.

«Варто показати та навчити дітей, що собака це не іграшка, а живе створіння. Тому необхідне відповідальне ставлення до тварини - лікування, догляд та любов», - зазначає організатор проекту Юлія.

За словами, голови Благодійної організації «Дім Сірка» Наталії Когут, організація кілька років бореться саме з безвідповідальним ставленням  до домашніх тварин.

Тож організатори сподіваються, що саме ця книга навчить відповідальності дітей у поводженні з тваринами. Тому всі учні 1-4 класів отримають цю книгу безкоштовно.