В Івано-Франківську провели тематичний вечір «Нам Україна вище понад все»


На тижні в Центральному Народному домі відбувся тематичний захід «Нам Україна вище понад все» з нагоди відзначення 96 річниці пам’яті Героїв Крут та 85 річниці створення ОУН.

Слухачі, а це студенти вищих учбових закладів міста, ВПТУ, коледжів, мали змогу не тільки слухати українські патріотичні пісні, а й почути історичні факти.

На тематичному заході згадувались не лише триста з Куреня студентів  Січових Стрільців, які стали на смертний бій з чотирьохтисячною, озброєною до зубів, добре навченою, безпощадною червоногвардійською армією під Крутами, щоб не допустити інтервентів до Києва після проголошення 22 січня 1918 р. Четвертим універсалом незалежності і самостійності України, а й тих Героїв, які віддали своє життя за Україну в мирний час, у наші дні – Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, Юрій Вербицький, Роман Сеник, і про інших постраждалих майданівців, які є під диктатурним утиском влади.

Українську патріотична пісня звучала у виконанні – Оксани Сливки,  Руслани Денеги, Віри Боднарук,  М’аряни Королюк, Анни Олесів.

Захід підготовлений методичним кабінетом ЦНД управління культури міськвиконкому