В Івано-Франківську стартували Дні українського кіно


У четвер, 10 жовтня в Івано-Франківську стартують Дні українського кіно. Відкрили їх показом стрічки "З України до Голівуду". Також у Люм'єрі відбулась зустріч з творчою групою фільму.

У рамках фестивалю франківці та гості міста зможуть переглянути сім фільмів. А саме, "Захар Беркут", "З України до Голлівуду", "Будинок Слово", "Східняк", "Фокстер і Макс", "Генделик" та "Гуцулка Ксеня", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор департаменту культури Володимир Федорак каже, що Дні українського кіно на Прикарпатті вже стають традиційними.

"Українські фільми вже стали популярними. Минулого року такі фільми, як "Кіборги" та "Позивний Бандерас" побили касові збори навіть деяких голлівудських стрічок", - розповів посадовець.

Ексголова Держкіно Пилип Іллєнко зауважив, що фільми, які покажуть протягом тижня створені протягом декількох останніх років. Всі вони вийшли за підтримки Держкіно.

"Ми зробили багато фільмів, однак їх ще треба донести до глядача, адже у нас дуже мало кінотеатрів. Хочеться, аби позитивні тенденції створення фільмів зберігалися. Тільки у 2018 році ми закінчили зйомки 28 фільмів. Такого розвитку українського кіно не було за часів незалежності", - зазначив Іллєнко.

За словами директора кінотеатру Лідії Шкрібляк, зараз українські фільми збирають такі ж суми за прокат, як і іноземні, хоча раніше людей не можна було затягнути на них.

Режисер фільму "З України до Голівуду" Станіслав Сукненко розповідає, що у фільмі розповідається про українців, які зробили чималий внесок у творчий розвиток Голлівуду.

"З України до Голлівуду" – це перше масштабне дослідження "українського сліду" у Голлівуді. Це маловідома історія про досить значний внесок українців не тільки в кіноісторію славнозвісної "фабрики мрій", але й про їх неабиякий вплив на розвиток американського мистецтва.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!