В Івано-Франківську відбувся Духовний Майдан


13 травня 2014 року за участю представників духовенства та вірних традиційних християнських конфесій на майдані Шептицького в Івано-Франківську відбувся Духовний майдан, присвячений проблемі подоланню алкогольної залежності.

Під час його проведення всечесні отці разом з присутніми звершили молебень до Пресвятої Богородиці за зцілення від недуги пияцтва. По завершенні молебню отці розважали над змістом проблеми алкогольної залежності та шляхами її подолання. За словами священиків, залежна від алкоголю людина, навряд чи, замислюється над тим, що її тіло є храмом Духа Святого і, що вона його вбиває своєю залежністю. Церква закликає залежних задуматись над тим, в яку пастку вони потрапили і схаменутись, також звертається до Матері Божої, як надія для безнадії, щоб Вона допомагала алкозалежним.

В часі Духового майдану було також представлено Золоту книгу тверезості. До неї вписують свої імена ті, хто відмовляється від алкоголю або ж рідні, які просять допомоги за алкозалежних. На парафіях Івано-Франківської Архієпархії Золоті книги тверезості були заведені у 2012 році з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) і за сприяння голови комісії «Душпастирська місія у сфері охорони здоров’я» о.Руслана П’ясти.

Завершився Духовний майдан молитвою отців та всіх присутніх за єдність церков київської традиції та мир в Україні.