В Калуші з'явились молокомати, де люди можуть купити свіже домашнє молоко


Сьогодні мешканці багатьох міст Євросоюзу можуть збагатити свій щоденний раціон свіжим непастеризованим молоком без консервантів і барвників – просто від корови. Тепер таке парне молоко доступне і калушанам.

Завдяки молокомату фермер може безпосередньо і напряму продавати натуральне молоко кінцевому споживачеві. А споживач отримує молоко гарантованої якості. Найголовніше, що молоко зберігає усі природні властивості і є досконалим джерелом вторинного імунітету.

Калуш став другим місто в області після Коломиї, де встановлені молокомати, інформують «Вікна».

Молокомати підтримують температуру продукції на рівні +3 градусів, перемішують молоко для однорідного розподілу вершків у всій масі молока, а не тільки зверху. Крім того, молокомат гарантує безконтактне наливання молока.

Внутрішня система молокомата промивається спеціальним розчином харчової кислоти або лугу.

У молокомати заливають молоко вищого гатунку від здорових доглянутих корів фермерського господарства "Рідна земля", що гарантує чистоту молока. Для дітей до шести років молоко варто кип'ятити.

Молокомати успішно працюють в Європі і Америці. Також набирають популярності на Близькому Сході, зокрема, в Ізраїлі та Ірані.

У Калуші молокомати встановлені за наступними адресами: вул. Б. Хмельницького 50В та на вул. Євшана — в маркеті «1000», так званій «тисячці».

Теоретично молоко має бути спожите за 48 годин, однак знавці запевняють що і пізніше його можна пити, однак вже як пряжене, попередньо прокип’ятивши.

Експансії молокоматів в Україні сприяють не лише їхні безпосередні переваги, але й мода на здоровий спосіб життя та здорове харчування.

Свіже молоко з молокоматів — дешевше "магазинного", але дорожче "базарного". Проте безконтактне молоко — гарантія якості та чистоти.

До слова: встановлені в Калуші молокомати — виробництва Brunimat (Швейцарія). Вартість одного молокомата — майже 6000 євро.

Раніше калушанин Володимир Микитин  пропонував встановити в усіх школах молокомати.

Лікарі б'ють на сполох і закликають батьків давати більше молочних продуктів. У школах Фінляндії, Швеції, Чехії, Британії діти обов’язково п'ють молоко.

Діти не бачать корисних кальцієвмісних продуктів навіть вдома, твердить Інститут педіатрії і акушерства, який провів опитування близько 600 українських дітей із нормальних родин. За норми у 1000 міліграмів кальцію діти в кращому разі отримували за день 300 міліграмів, а в гіршому — 80.