В міграційній службі розповіли скільки прикарпатців вже оформили ID-картки


Протягом минулого року і за два місяці цього року вже 54 923 прикарпатці оформили паспорт у вигляді –ID-картки.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника управління УДМС в області Андрій Якуб'як, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Упродовж минулого року отримали ID-картки 45 427 осіб, за січень-лютий цього року вже 9 496 осіб. Більшість сучасних громадян хочуть ID-картки, але є люди, які з різних причин не хочуть змінювати книжечку. Є такі, що навіть подають в суд, щоб їм видали паспорт у вигляді книжечки», - каже чиновник.

Що ж стосується переваг пластикового паспорту, то серед основник Андрій Якуб’як називає: зручність, швидке визнання документу не дійсним і можливість заміни і в будь-якому місці.

«Якщо ви мали паспорт у формі книжечки і загубили його, треба звертатися за місцем реєстрації. Якщо ж загубили ID–картку, то ви можете бути в будь-якому місті і звернутися до територіального центру і оформити нову карточку. ЇЇ не прив’язують до місця реєстрації. Окрім того, при втраті ID -картки вам потрібно тільки звернутися за номером гарячої лінії і ми відразу вносимо в базу даних втрачені документи, тож вашим паспортом ніхто не зможе скористатися», - пояснює заступник очільника ДМС.

Водночас чиновник наголошує, що в разі втрати паспорта ,громадянину необхідно сплатити держмито у розмірі 34 грн.