В Україні відзначають Міжнародний день волонтера


Сьогодні, 5 грудня, в усьому світі відзначають День волонтера. За ініціативою Організації Об'єднаних Націй його святкують вже понад 30 років.

Згідно з даними ООН, в усьому світі налічується близько 140 млн волонтерів. В Україні протягом минулого року волонтерською діяльністю займалися 14% українців. Зараз допомога цих людей особливо важлива і необхідна на Донбасі, пише Gazeta.ua.

Саме з початком окупації Криму Росією і з початком проведення АТО на сході України в державі посилився волонтерський рух. Небайдужі люди почали допомогати українським бійцям в отриманні сучасного обмундирування, амуніції, технічних засобів, транспорту. Не залишаються осторонь волонтери і у відношенні до внутрішньо переміщених осіб, які вимушено покинули свої будинки в Криму та на Донбасі.

Зі святом українських волонтерів уже привітали бійці АТО на передовій.

"У всесвітній День волонтера щирі слова вдячності від 57 ОМПБр людям, які попри свою зайнятість, завжди тримають руку на пульсі війни. Дорогі друзі , вірні наші помічники! Ви з нами в одному строю! Шана та повага від побратимів , заздрість та нерозуміння від пристосуванців. У війні перемагають не збройні сили , а народ - нація. Зі святом! Разом ми переможемо. Слава Україні!" - вітає волонтерів 57-ма окрема мотопіхотна бригада.

"Щоб як завжди у віконечко світило сонечко. Щоб скоріше закінчилась війна, щоб вони за нас більше не переживали", - зазначив військовослужбовець Олександр.

"Військові події показали, що є такі люди, яким не байдуже, і не тільки військові й уся ця ситуація. Ну красені, що сказати. Здоров'я їм і мирного неба над головою", – каже військовослужбовець Володимир.