Від бізнесмена до мера: Хто хоче потрапити до парламенту від Надвірної (округ 87)


21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради.

Деякі кандидати вже почали реєструватися в ЦВК та активно агітувати на округах, інші ще чекають слушного моменту, щоб заявити, що йдуть на вибори.

За джерелами Бліц-Інфо, на окрузі №87 Надвірна (місто Яремче з населеними пунктами Яремчанської міської ради, Надвірнянський район, частина Богородчанського, частина Коломийського районів планують висуватися вже як мінімум шість кандидатів. Треба зазначити, що кілька партій досі не назвали своїх кандидатів, тож очевидно, що список поповнюватиметься.

Зокрема на цих вихідних під час з'їздів оголосили про висування мажоритарників партії  "Свобода", "Голос" і "Самопоміч".

ВО «Свобода» висунула кандидатом у цьому окрузі депутата Івано-Франківської обласної ради, голову Надвірнянського районного осередку партії Михайла Іваночка.

Іваночко вже має досвід балотування до парламенту по списку партії у 2012 та 2014 роках. Втім, до ВР не пройшов. Також у 2010 році був обраний по мажоритарці до Надвірнянської районної ради 6-го скликання. У 2014 році обіймав посаду голови Надвірнянської РДА.

Треба зазначити, ВО “Свобода”, Національний Корпус, Правий Сектор, “Державницька Ініціатива Яроша”, ОУН та Конгрес Українських Націоналістів йдуть на вибори до Верховної Ради спільним списком.

Натомість партію «Голос» на 87 окрузі представлятиме підприємець Володимир Тищенко.

У 2010 році Тищенко був у першій п’ятірці кандидатів до обласної ради від партії «Третя сила».

Спробує пройти до парламенту і депутат обласної ради, керівник Богородчанської районної організації партії «Самопоміч» Святослав Никорович.

З 2010 року займався журналістикою. Протягом Революції гідності був заступником керівника інформаційного відділу Івано-Франківського обласного Штабу спротиву. У 2012 Никорович створив з однодумцями громадську організацію «Територія Інтелекту». З 2015 року депутат обласної ради обраний по мажоритарці.

Водночас, за нашими джерелами має плани повернутися у нову ВР і діючий нардеп від цього округу Юрій Дерев’янко.

Вперше Дерев’янко спробував потрапити до Верховної Ради у 2006 році, однак безуспішно. у 2010 році він пройшов до Івано-Франківської обласної ради як мажоритарник від партії «Фронт змін». На виборах 2012 Дерев’янко обраний нардепом по 87-му мажоритарного округу. У 2015 році знову проходить в Парламент по 87-му мажоритарному округу як самовисуванець. Окрім того у 2019 році Юрій Дерев'янко висунув свою кандидатуру на посаду президента України.

Другу спробу потрапити до Верховної ради зробить і представник «Батьківщини» Ігор Писклинець.

Зараз Писклинець є депутатом Надвірнянської районної ради, заступником голови. У 2010 році балотувався до парламенту по виборчому списку ВО «Батьківщина», втім не потрапив.

Також за нашими джерелами має плани потрапити до Верховної ради від партії "Слуга народу" і діючий міський голова Надвірної Зіновій Андрійович. Втім, наразі не відомо, чи він був затверджений на з'їзді партії. 

Як відомо, в 2006 року вперше був обраний  міським головою Надвірнянської міської ради. Вдруге крісло очільника Надвірної він посів у жовтні 2010 року. В 2015 році Зіновія Андрійовича втретє обрали очільником міста. 

До теми: Вибори 2019: Хто з прикарпатців балотуватиметься до парламенту в 84 окрузі

Хто хоче потрапити до Верховної ради від Долини (86 округ)? Список кандидатів