Від НРУ до парламенту на мажоритарці йтимуть п'ятеро прикарпатців


У суботу, 8 червня у Києві відбувся з'їзд партії "Народний рух України" на якому визначили кандидатів у народні депутати по загальнодержавному виборчому округу та мажоритарці.

Очолив список Віктор Кривенко. З Івано-Франківщини у списку затверджено кандидатури Ігоря Шумеги, Олега Савки та Ярослава Єфімчука. 

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської Крайової організації НРУ.

Окрім того, НРУ висуває п'ятьох своїх кандидатів на мажоритарних округах.

Зокрема, на окрузі №84 з центром у Тисмениці (місто Бурштин, частина міста Івано-Франківська (приміські села), Тисменицький, Тлумацький райони, частина Галицького району) балотуватиметься заступник Тисменицької районної організації НРУ Василь Кабан.

Від округу №85 (місто Калуш, Калуський, Рогатинський райони, частина Галицького району (виборчі дільниці № 260106 – 260109, 260130, 260133, 260140, 260154) спробує свої сили підприємець, член виконкому Калуської міськради Юрій Погинайко.

Погинайло є керівником у ТОВ "Логістик-Захід" та  співласником у ПРАТ "Калуський міжрайагропостач".

Округ №86 (місто Болехів з населеними пунктами Болехівської міської ради, Долинський, Рожнятівський райони, частина Богородчанського району) у парламенті хоче представляти заступник керівника крайової організації НРУ Тарас Виноградник.

У 2015 році обраний до обласної ради, як перший номер у списку партії «Самопоміч». Втім, пізніше оголосив про вихід із фракції та приєднався до "Народного руху". Варто зауважити, що вперше Виноградник  балотувався до парламенту у 2012 році від партії «Зелені», втім вибори не виграв. Також у 2010 році балотувався до Івано-Франківської міської ради від УРП «Собор», але депутатський мандат не отримав. Наразі Тарас Виноградник є директором ТОВ"Арсенал Сіті".

Водночас, на окрузі №87 Надвірна (місто Яремче з населеними пунктами Яремчанської міської ради, Надвірнянський район, частина Богородчанського району, частина Коломийського районів) спробує свої сили член НРУ, адвокат Віктор Клюфінський.

Клюфінський родом з Надвірянщини. Наразі працює викладачем у Надвірнянському коледжі НТУ,

На окрузі №89 з центром у Снятині (Верховинський, Косівський, Снятинський райони) Василь Бернюга.

Бернюга у 2015 році балатувався до Івано-Франківської обласної ради від Народного руху.