Від початку 2013 року в Івано-Франківську не всиновлено жодної дитини


Необхідно якнайширше розгортати кампанію по усиновленню дітей, особливо це стосується дітей старшого віку. Від початку року в Івано-Франківську не усиновлено жодної дитини-сироти.

Про це повідомила кореспонденту Бліц-Інфо начальник служби у справах дітей Івано-Франківського міськвиконкому Зоя Сливка.

За статистичними даними, служби у справах дітей Івано-Франківського міськвиконкому, щодо окремих категорій дітей-сиріт в місті станом на початок 2013 року є 72 дітей-сиріт.

«Заяви на усиновлення дітей не здавали оскільки у нас не має жодної дитини яка б підлягала усиновленню. Всі що є – діти від 10-ти років. В нашому місті тай в області сиріт віком до семи років ще розбирають по родинах, а от старших у сім’ю брати наважуються далеко не завжди.  Проте тільки дитина, яка отримує достатньо любові та уваги, починає формуватися, як позитивна особистість», - зауважує Зоя  Сливка.

За її словами, ніяких перешкод для усиновлення дітей, сім’ями немає, головне подати всі необхідні документи та, щоб  майбутні батьки були матеріально забезпечені і працювали -  це стосується також і матерів-одиначок.