Від початку року у Франківську зробили понад сотню унікальних операцій на серці


Сьогодні, 25 липня під час засідання виконавчого комітету в.о. директора Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк відзвітував про роботу закладу за 2018 рік.

Зокрема, за словами Масляка, за 2018 рік в міській лікарні пролікували 16 765 пацієнтів, з них 6 280 з інших міст. Ще 15 435 людей звернулися в консультативну поліклініку, інформує Бліц-Інфо.

Також медик наголосив, що в міській лікарні роблять унікальні в Україні операції на відкритому серці. За пів року їх зробили понад 100.

"Раніше наші лікарі робили такі операції з підтримкою спеціалістів із інституту імені Амосова, а вже з 2019 року - виконують такі операції самостійно. Ми проводимо оперції цілодобово і без вихідних", - запевнив Тарас Масляк.

Очільник закладу додав, що за минулий рік бюджет лікарні склав 70 мільйонів 190 тисяч гривень. За ці гроші вдалося закупити певне обладнання, розпочати ремонт.

Наразі лікарня потребує нової діагностичної апаратури, зокрема ангіографа, медикаментів для невідкладної допомоги, завершення ремонту в приміщеннях. Також необхідно добудувати існуюче відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги ЦМКЛ та кардіологічний центр.