Відкриття ІоТ лабораторії


В п’ятницю, 15 березня о 13:00 в університеті Короля Данила (вул. Коновальця, 35, аудиторія 330/6) відбудеться відкриття ІоТ лабораторії.
Даний проект передбачає облаштування ІоТ лабораторії на базі Університету Короля Данила.
Розробниками проекту є Університет Короля Данила й Івано-Франківський ІТ Кластер.
Серед партнерів, які долучились до створення проекту є місцеві ІТ компанії - SoftServe, Webmil, TenantCloud, а також Укрсиббанк. У відкритті візьме участь міський голова Руслан Марцінків.
 
Довідка: Інтернет речей (Іnternet of Things – IoT) перетворює звичні для нас речі у нові пристрої, створюючи як розумні годинники, так і розумні міста. Він під’єднує далекі від Інтернету засоби до мережі та надає їм нові функції. Сфера ІоТ – один із головних світових трендів. Старі-добрі пристрої стають частиною Інтернет мережі і виконують нові функції. Недарма цю галузь вважають рушієм 4-ї індустріальної революції, яка зараз триває у світі. Експерт ІоТ – людина, яка творить майбутнє.
 
Основна мета: Створити студентську ІоТ лабораторію на базі Університету Короля Данила для розвитку цього напрямку інформаційних технологій в м. Івано-Франківськ, формування студентських стартапів, зростання кількості та якості освітніх заходів в Івано-Франківську в цьому напрямку, розроблення нових навчальних програм для вчителів інформатики.