Віктор Рахміль: "Про запровадження жодних нових податків не йдеться"


В.о. начальника Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Григорович Рахміль спростовує інформацію про можливі нові побори.

Як зазначив В. Рахміль корреспондентові редакції "Бліц-інфо":

"Про запровадження жодних нових податків не йдеться. На цьому нещодавно наголосив міністр доходів і зборів Олександр Клименко у Брюсселі. Навпаки, ми сьогодні йдемо шляхом зниження ставок податків для того, щоб стимулювати потік інвестицій.

Прикладом цього є зниження з 1 січня 2014 року ставок податку на прибуток з сьогоднішніх 19 до 16 відсотків, а також податку на додану вартість - з 20 до 17 відсотків.

Нагадаємо, Податковим кодексом України до 2016 року запроваджено нульову ставку з податку на прибуток для новостворених спідприємств, а також тих, що мають обсяги доходів до 3 млн.грн., а вже у цьому році запроваджено 5 – ти відсоткову ставку податку для субєктів індустрії програмної продукції на 10 років. У минулому році відбулось зменшення ставки єдиного податку для п'ятої та шостої груп підприємців-"спрощенців" з 7% і 10% до 5% і 7% відповідно та скасовано обмеження за критерієм кількості найманих працівників".

До теми: "Нові побори або що ще можна оподаткувати в Україні"