Влада Франківська готова до протестів, якщо "Нафтогаз" обмежить газопостачання місту


До міської влади Івано-Франківська знову надійшов лист від "Нафтогазу".

Про це сьогодні, 20 лютого на щотижневій оперативній нараді повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Тож Марцінків поцікавивися у представника СТЕКу, яка наразі ситуація склалась у них. На це той зазначив, що невтішна.

У свою чергу директор «Теплокомуненерго» Василь  Рущак розповів, що ТКЕ має ліміти на газ, однак вже два місяці не надходять відшкодування за субсидії. Мова йде про суму в понад 42 мільйони гривень.

«Ми боргуємо 11 мільйонів за транспортування. Одна надія, що буде відшкодування з державного бюджету. Ситуація виникає через заборгованість з державного бюджету нашим надавачам послуг», - зазначив Рущак.

У свою чергу Руслан Марцінків наголосив, що якщо "Нафтогаз" скаже, що відключатиме місту газ, місцева влада вийде на страйк.

«Якщо "Нафтогаз" скаже, що відключатиме нам газ ми будемо страйкувати проти бездіяльності уряду. Пільги і субсидії нам не повертаються, кошти на зарплат бюджетникам також не надходять. Це буде протест проти цієї влади. Якщо вони обмежать газопостачання і люди будуть мерзнути ми перекладемо відповідальність на уряд, адже зі свого боку ми робимо все можливе», - акцентував міський голова.

Нагадаємо, вчора Бліц-Інфо повідомляв, що через борги тепловиків франківці цього тижня можуть залишитись з холодними батареями.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!