Володимира Колковського допитали в Івано-Франківській прокуратурі?


Як нам стало відомо, сьогодні до обласної прокуратури доставили ще одного фігуранта резонансної справи колишнього начальника департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота – Володимира Колковського.

Судячи з показань потерпілого по цій справі Віктора Ломея та на той час ще підсуднього Олега Гаркота, саме депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Колковський організував ту оборудку з вимаганням та отриманням хабара за видачу необхідних дозволів і документі на проведення будівництва, повідомляє Стик.

Нагадаємо, коли співробітники київського СБУ затримали в момент передачі 30 тисяч доларів хабара Олегові Гаркоту, Володимир Колковський перебував за кордоном. Довідавшись про долю, так би мовити, «компаньйона», звісно, повертатися на Україну не поспішав. Отож був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу, і, врешті-решт, затриманий в Хорватії.

По ЗМІ проходила інформація начебто він попросив там політичного притулку (нагадаємо, що він в Івано-Франківській міській раді входить до депутатської фракції «Свободи»), але, як бачимо, в цьому йому відмовили.

Минулого тижня В. Колковського привезли до України, ще вчора він був в аеропорту Бориспіль, звідки сьогодні вранці його доставили до Івано-Франківська і, як то кажуть, одразу з корабля на бал. Між іншим, згідно з матеріалів справи, В. Колковський і сам отримав від В. Ломея 10 тисяч доларів хабара.

Нагадаємо, що минуло тижня Івано-Франківський міський суд визнав винним у вимаганні та отриманні хабара Олега Гаркота та виніс йому вирок у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі. Це при тому, що державне обвинувачення вбачало, що для екс-чиновника, інваліда третьої групи, який живе зі штучним клапаном у серці, достатньо покарання у вигляді півмільйонного штрафу без ізоляції від суспільства. Що може очікувати на В. Колковського, тільки здогадуємося. Навряд чи наявність у нього п’ятьох дітей буде визнана як пом’якшуюча вину обставина.