Вони не тільки м'ясо: 20 світлин, які змусять вас задуматися про роль тварини в житті людини


Людина приручила тварину приблизно 10 000 років тому. З тих пір вони відіграють дуже важливу роль у нашому житті.

Нині люди все більше усвідомлюють, що тварини створені не для м'яса, молока та шкури, вони не просто їжа, а й живі та дихаючі істоти, пише УП Життя.

Ця світлина зроблена у Катманду, Непал

Ми все частіше сприймаємо їх як своїх друзів, а часто навіть як членів родини. Вони гріють нас холодними ночами, заспокоюють та відволікають від буденності, охороняють наші домівки, супроводжують нас під час роботи чи подорожей.

"У стосунках людини і тварини є щось особливе", – в цьому переконаний фотограф Стів МакКурі.

Автор знаменитого фото Afghan Girl – цей портрет дівчинки з пронизливими зеленими очима з обкладинки National Geographic за червень 1985 року пам’ятають всі – вже понад сорок років, "для душі", знімкує тварин.

 Стів МакКурі автор знаменитого фото Afghan Girl. Фото kathmandupost 

Нещодавно у фотографа вийшла тематична книга, яка досліджує складні стосунки між людиною та довкіллям, а ще розповідає історії з усього світу.

З цієї нагоди видання Boredpanda розпитало Стіва про те, як саме він почав знімати тварин.

"Ідея фотографувати тварин і людей певно зародилася у моїй свідомості з моменту, коли я вперше починав, як молодий фотограф, – пригадує митець.

Тоді сестра подарувала мені першу фотокнигу. Це була Son of Bitch – колекція фотографій собак та їхніх людей великого фотографа та друга Елліотта Ервітта. Це був перший раз, коли я побачив книгу про тварин із гумором, пафосом та чудовим описом".

Одна зі світлин Елліотта Ервітта

Він зізнається, що полюбляє знімати тварин, бо вони абсолютно непередбачувані: "Тварини перебувають у постійному русі, мають свій характерний розум і рідко звертають якусь увагу на вказівки фотографа".

Стів МакКурі пропонує і нам подивитися крізь його лінзу, побачити ціну і розкішну гідність кожної живої істоти.

 В'єтнам
 Індія
 Тайланд
 Ефіопія
 Афганістан
 Афганістан
 Камбоджа
 Ірландія
 Варанасі, Індія
 Індія
 Рим, Італія
 Індія
 Алтай, Монголія
 Бомбей, Індія
 Тібет
 Індія
 Індія 
 Монголія
 Баміян, Афганістан