Вистави, кінопокази і Маланка: Куди піти цього тижня у Франківську


Вистави, щедрівки та фестивалі — у Франківську продовжують гучно святкувати різдвяні свята. В місті відбувається безліч заходів.

Тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 13 до 19 січня.

Отож, сьогодні, 13 січня о 14.00 год. за аресою вул. Крихівецька, 102 відбудеться Старий Новий рік у Карітас Івано-Франківськ

За давніми традиціями на Старий Новий рік в українців прийнято збиратися разом у великому дружньому колі та від щирого серця бажати один одному добра, радості, любові, злагоди та миру. Також люди просять один в одного пробачення за образи, якщо такі були і після цього загадують бажання.

Головним обрядом свята була та залишається – щедрівка, яка несе у собі велику силу добрих побажань. Ми запрошуємо на свято Старого Нового року сім’ї учасників АТО, вимушених переселенців, місцевих жителіа щоб щедрівкою свого регіону чи родини прославляти народження Ісуса , а також сіяти добро у серцях.

Дрес-код: вишиванка та гарний настрій. Реєстрація за посиланням.

Світлина від Карітас Івано-Франківськ.

А вже о 18.00 год. франківців та гостей міста запрошують в драмтеатр послухати «Легенду Святого Різдва».

Вперше проект «Легенда Святого Різдва» був представлений 13 січня 2016 року на головній сцені Івано-Франківського національного театру ім. І.Франка. Цього року проєкту виповнюється 5 років. Це - непересічна подія, яка збирає як на сцені,так і в глядній залі людей різних поколінь. Мета проєкту - популяризація українських різдвяних традицій новими, нестереотипними художніми засобами, зберігаючи однак, сенс і атмосферу цих, улюблених нашим народом свят.

Квитки у касі драмтеатру, або за посиланням.

Світлина від Легенда Святого Різдва.

У вівторок, 14 січня о 17.00 год. на Вічевому майдані відбудеться парад Маланок.

"Хто прийде переодягненим Василем (дівчина) та Маланкою (хлопець) отримають подаруночки від Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Світлина від Культурна мапа Івано-Франківська.

Насиченою на події буде середа, 15 січня. Зокрема, о 17.00 год. в Підземний Перехід Ваґабундо відбудеться показ фільму Маяк.

Психологічні жахи після новорічних свят (і ми не про роботу) - це саме те,що може "прокинути" вас зі сплячки. У центрі сюжету фільму Маяк - доглядач маяка і його молодий помічник, які живуть на самоті на острові Мен в кінці XIX століття.

Прем'єра чорно-білого хоррора відбулася на Каннському кінофестивалі 2019 рамках програми Двотижневик режисерів, де фільм отримав нагороду Міжнародної федерації кінопреси.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

Вже о 18.00 год. у франківському драмтеатрі покажуть виставу-комедію "Оце так Анна..!".

Молода сімейна парочка вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, «невинної» шлюбної зрадочки на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… Однак ніхто і не підозрював на що здатна їхня служниця Анна! ​

Світлина від Франківський драмтеатр.

На завершення дня, о 20.00 год.у кінотеатрі "Космос" відбудеться спеціальний показ фільму «Віддана» за участю творчої групи.

Екранізація українського роману «Фелікс Австрія» Софії Андрухович (Книга року BBC-2014) про життя та кохання відданої служниці Аделі у будинку доктора Ангера і взаємини з дочкою доктора – Аделею та її молодим чоловіком. У колейдоскопі кохання та ревнощів, подвійних змістів та таємниць, межа між реальністю та вигадкою стирається. Витончене вбрання, вишукані страви, променади… Але що станеться, коли ілюзія зникне, а замість неї прийде реальність?

На Вас чекає спілкування з творцями фільму, а також фото- та автограф-сесія. Початок о 19:40, сеанс 20:00.

Квитки вже у продажу.

Світлина від Кінотеатр У четвер, 16 січня о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі відбудеться показ комедії "За двома зайцями".

Голохвостий знов розпочне полювання одразу на двох зайців. Його серце розривається між кралечкою Галечкою та грубим гаманцем Сірків. З одного боку Подолу - Проня, що страх як закохана і вже готується до весілля, а з іншого - тітка Секлита, котра нізащо вже не випустить зі своїх рук та хати "завидного нареченого" своєї доні. Ох і непереливки йому...

Світлина від Франківський драмтеатр.

У п'ятницю, 17 січня о 18.00 год. франківців кличуть у Простір розвитку «Ресурс» на чудове дійство - Маланчині пряники.

Розмальовуємо пряники Василя і Меланки і творимо Ваш майбутній ПРОСТІР нового 2020 року за допомогою давніх прабатьківських традицій.

Меланка і Василь – то диво творення світу в космічному вимірі і містерія творення у вашому житті. Ви зможете відчути голос стихій Води та Вогню, дослідити власні дозволи та заборони у взаємодії між чоловіками та жінками.

Архетипи давніх традицій та сучасне розуміння психлогічного моделювання власного життя.

Світлина від Простір розвитку

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!