Вистави, зустрічі та благодійні заходи: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Презентації, форуми, концерти або ж лекції. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 28 січня до 3 лютого.

28 січня, у понеділок, відбудеться бранч-знайомство з переможцями зимового сезону ґрантової програми громадського ресторану Urban Space 100. На конкурс подалося 17 проектів на загальну суму 1 229 273 грн. Проекти різні за тематикою: від спорту до екології, від мистецтва до соціального підприємництва. 

Проекти-переможці будуть відомі в суботу ввечері, після зборів співзасновників Urban Space 100. Вони отримають фінансову підтримку з прибутку ресторану, згенерованого впродовж четвертого кварталу 2018 року. А в понеділок всі охочі матимуть змогу детальніше ознайомитися з проектами та поспілкуватися з командами. Початок о 11:00.

У вівторок, 29 січня франківський театр запрошує на виставу "Кастинг, або Хто хотів Люстрації?". Початок о 18:00.

Результат пошуку зображень за запитом

Це сучасна, відверта, провокативна і шокуюча вистава про соціальний відбір! Вона вразить поєднанням легкого розважального сюжету з гостротою одкровення про тотальний контроль і особисту відповідальність кожного за все, що відбувається довкола. 

Герой вистави "Кастинг" не бажає підкорятися системі, але цей протест і стає тим самим брендом, який шукають рекрутери… 

Вистава йде двома мовами: російською та українською. За допомогою такого інструменту як мова, режисер демонструє притаманну людині схильність робити вибір на користь масового і модного. Ситуація двомовності в Україні історично існувала не одне століття: польська це була мова, чи російська, чи якась інша – заради отримання вищого статусу суспільство завжди обирало «привладну» мову. Ця проблема, на думку режисера, є гострою у нашому суспільстві і тепер.

У середу, 30 січня о 18:30 в Івано-Франківську розпочнеться благодійній вечір заради підтримки безпритульних тварин "Дому Сірка".

Світлина від NADIYA Hotel.

У програмі вечора:
- ведучі - дует «Без Б»;
- шоу дресированих собак;
- виступи шоу-балету «Альянс»;
- фуршет;
- благодійний аукціон.

Придбайте квитки у ресторані «Надія»!
Внесок – 200 грн
Деталі за тел.: (050) 434 09 87

У четвер, 31 січня франківців кличуть до театру на виставу "Енеїда". Початок о 18:00. 

Феєрія-бурлеск за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського 

Інсценізація Р. Держипільського та О. Гнатковського

Це масштабне, потужне і динамічне дійство, в якому події розвиваються від безтурботної веселої комедії до великої трагедії сучасності. 

Модернова інтерпретація шедевру Івана Котляревського – це вистава про Україну сьогодні.

У суботу, 2 лютого франківцям варто завітати на благодійний концерт "Savka-band збирає друзів: Велика новина по світу ходила". У концерті, що організовують заради хворого хлопчика Радомирчика, братимуть участь творчі родини з Івано-Франківська, Львова та Києва. Початок о 15:00 в обласній філармонії.

Також цієї суботи у місті пройде "Форум жіночих історій".  15 спікерок та спікерів, фотозона, фотовиставка, вистава документального театру, багато спілкування за запашною кавою, відповіді на ваші питання... все, щоб тепло зустріти найхолодніший місяць. Участь зможуть взяти всього 100 учасниць, тож потрібно зареєструватись. 

Світлина від Дом4824.

Участь безкоштовна, за обов'язковою реєстрацією та підтвердженням:
https://goo.gl/forms/4MRv4GjosGpmHLFf1

Місце проведення: Івано-Франківськ, вул.Коновальця, 35, Університет Короля Данила. Початок о 12-й. Детальна інформація за телефоном: 050 728 7114

Також у суботу, 2 лютого франківців запрошують долучитись до ще одного благодійного проекту - перегляду вистави "Оскар і рожева пані".

Оскару всього десять, але йому вже нема на що сподіватись, адже страшний діагноз безжально перекреслив маленьке життя...Попереду 12 днів зневіри і розпачу...Якби не одна дивакувата жінка у безглуздому рожевому костюмі...Відкриваючи Бога для Оскара, вона знаходить його сама...

Театральний арт-проект "Оскар і Рожева Пані" - це спроба достукатись до найзаскорузліших сердець через емоційну історію, наповнену болем і вірою

Початок вистави о 18:00 в івано-франківському театрі. 

Вечір неділі франківці також можуть провести у театрі. О 18:00 тут розпочнеться прем'єра мюзиклу "Гуцулка Ксеня".

Мюзикл "Гуцулка Ксеня" - це поєднання сучасної технології з українською автентикою. Зокрема, серед костюмів можна буде побачити унікальну колекцію гуцульських гунь Руслани Гончарук. А родзинкою сценічного рішення стане лазерне шоу від команди “Show Service”.

Результат пошуку зображень за запитом

За сюжетом, до Ворохти зі США прибувають українські емігранти, щоб знайти молодому хлопцеві наречену в Карпатах. Батько заповідав йому мільйон доларів, але за умови, якщо він знайде на історичній батьківщині «свідому українку» і одружиться з нею. 

Композитор Ярослав Барнич увійшов в історію української музики як основоположник модерної української оперети. Його називали «українським Лєгаром». Це був композитор європейської школи і стилю. Музика з оперети Ярослава Барнича звучатиме у сучасному аранжуванні, яке створив головний диригент Франківського драмтеатру Богдан Ткачук. А танцювальні номери, які присутні у виставі, мають у собі багато елементів сучасної хореографії, зберігаючи при цьому автентичний український лейтмотив.