Як провести неділю в Івано-Франківську? Цікаві та безкоштовні події


У неділю, 23 червня в Україні відзначають день Тимофія. Віддавна цей день вважають дуже важким, адже, за повір'ями, ввечері цього дня по землі починають бродити померші душі.

Тож аби день був безтурботнішим, кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші та безкоштовні події, які відбудуться сьогодні в Івано-Франківську. 

О 12-й від Ратуші стартує безкоштовна екскурсія містом «Станиславів - столиця ЗУНР». Гід - Тарас Маланюк.

З цієї ж години у галереї "Детектор" (Сахарова, 23) відкриється виставка Анни Алпатьєвої «Опір втратам».

Художниця Анна Алпатьєва живе і працює в Києві. В 2012 році закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. В 2011 році була номінанткою конкурсу для молодих художників «Мухі». З 2009 року бере участь у виставках, мистецьких подіях і резиденціях в Україні та за кордоном. Працює в техніках живопису, аналогової фотографії, ілюстрації та анімації.

Одним з напрямків творчості Анни Алпатьєвої є особиста і колективна пам'ять, відносини минулого із сьогоденням, пошук їх паралелей та способів впливу на майбутнє.

В основі проекту «Опір втратам» є термін «постпам'яті», який наступні генерації співвідносять з особистими, колективними та культурними травмами, що зазнали їх попередники; з тим, що вони «запам'ятали» через історії, образи, поведінку людей, серед яких вони виростали. Мова йде про передачу інформації між поколіннями на глибоко емоційних і генетичних рівнях. В проекті буде представлено серію портретів і композицій, створених на основі знайдених архівних фотографій.

«Мені подобається вираз — людина жива, доки жива пам'ять про неї. Але в цьому є певний конфлікт, саме у відсутності можливості згадати кожного і бажанням архівувати, зберігати докази про життя. Багато різних подій відбулися в минулому, але їх вплив можемо спостерігати зараз» (Анна Алпатьєва).

Також о 17-й в Івано-Франківську розпочнеться майданчик мистецтва і кулінарії "Квадрат Курбаса".

Місце проведення: вулиця Леся Курбаса, 5

Нагадаємо, простір в центрі Івано-Франківська під назвою «Квадрат Курбаса» зародився о 2017 році. Це культурне, розважальне, соціальне, мистецьке та гастрономічне дійство, яке відбувається просто неба. Мета проекту «Квадрат Курбаса» — показати, що Івано-Франківськ — це самобутнє і цікаве місто, яке вміє дивувати креативними подіями.

news-image:

В неділю варто налаштовуватись на хороший понеділок та й тиждень загалом. Особливо, коли під боком тераса з виглядом на заводські цехи 50-х років минулого століття.

Організатори продовжують серію музичних подій на терасі PromBar, тому сьогодні о 17:00 там - Liquid Sunday on the terrace.

В планах вкрити її теплими драм енд бейсовими мотивами, яких вже давно не було чути на свіжому повітрі у Франику.

За пульт відповідальні музики:

Viktor Sirosh (ІФ)
Igor Bush (ІФ)
Stas EOS (ІФ)
Soft (Львів)