Японський імператор Нарухіто пройшов церемонію сходження на престол


Японський імператор Нарухіто офіційно проголосив своє сходження на престол на церемонії інтронізації.

Про це пише BBC.

59-річний імператор розпочав своє правління в травні після зречення свого батька, тодішнього імператора Акіхіто.

Але після низки традиційних ритуалів всередині імператорського палацу в Токіо його сходження тепер було офіційно оформлено.

фото REUTERS

Японія нещодавно пережила тайфун Агібіса, в результаті якого майже 80 людей загинули. Саме тому святкування параду було відкладено з поваги до жертв та їхніх сімей.

фото REUTERS

Крім другої офіційної церемонії інтронізації 22 жовтня 2019 року, має відбутися ще і третя - 14-15 листопада 2019 року. Після неї Нарухіто буде остаточно прийнятий в династію імператорів Японії, яка є найстарішою в світі - вважається, що японські імператори правили ще в 600-х роках до н.е.

фото REUTERS

Взяли участь в церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто і президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська.

фото REUTERS

У Токіо з'їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому; таким чином, Зеленський - перший український президент на церемонії, де Нарухіто зійшов на 6,5-метровий трон.

фото REUTERS

Нагадаємо, у вівторок, 30 квітня, імператор Японії Акіхіто зрікся престолу. Це була перша за 200 років церемонія зречення престолу японського монарха.