З наступного року в Івано-Франківську відкриють новий дитсадок?


Цьогоріч в Івано-Франківську понад тисячу дітей не змогли піти у дитячий садок через відсутність вільних місць. На сьогодні в місті функціонує 33 ДНЗ. А на початку незалежної України – у 1991 році їх було аж 51.

Як раніше у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» пояснювала начальник управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Наталя Микула, із 51 закладу тільки 33 належали комунальній власності міста.

"Решту - 18 були відомчі.З них - 10 приміщень стали комунальною власністю та сьогодні використовуються з освітньою метою. Один залишився у відомстві УМВС, а інші 7 були ліквідовані", - розповіла пані Микула.

За словами головної освітянки, приміщення одного із ліквідованих все ж таки планують знову зробити дитячим садком.

«Вже понад рік тривають переговори з Львівською Залізницею про передачу приміщення одного із колишніх відомчих садків у комунальну власність міста, що знаходиться на Хоткевича 11 А. Спочатку «залізничники» хотіли перебудовувати його під житло, та потім передумали. Зараз там суцільні бур’яни. Ми вже виїжджали туди з першим заступником міського голови Зіновієм Фітелем та з головою бюджетної комісії Романом Онуфрієм. Якщо вони нам його віддадуть, то ми зможемо розпочати капремонт. Та говорити про конкретні дати поки що рано, адже процес переоформлення дуже довгий», - зауважила  Наталя Микула.

Та, як вдалось дізнатись кореспонденту «Бліц-Інфо», тривалі переговори закінчились успішно. Про це повідомив секретар Івано-Франківської міськради Микола Вітенко.

«Буквально минулого тижня відбулось засідання підсумкової комісії Міністерства інфраструктури України. На ньому було вирішино передати приміщення дитячого садочка за адресою вулиця Хоткевича 11А, в обмін на ділянку під житло для Львівської залізниці на вулиці Флотській», - пояснює Микола Іванович.

За словами секретаря міськради, як тільки з Києва прийде протокол вищезгаданої комісії з рішенням про передачу дитсадка у власність громади Івано-Франківська, вони розпочнуть розробляти проектно-кошторисну документацію.

«А під час формування бюджету на наступний рік буде закладено кошти на відновлення цього садочка. Скільки він коштуватиме місту, зараз сказати складно. Озвучувались різні суми, здається, йшла мова за 12 мільйонів гривень. Та називати точніше не можу, адже спочатку треба, щоб спеціалісти вийшли на місце і все оцінили», - зауважує Вітенко. 

Називати кількість дітей, що зможуть в майбутньому відвідувати цей садок Микола Вітенко також поки що не береться. Та, наголошує, що не менше 200.