З початку року понад 33 мільйони прикарпатців скористались послугами транспорту


У січні–червні 2019 року автоперевізниками області на комерційній основі замовникам доставлено 2,7 млн.т вантажів та виконано транспортну роботу в обсязі 603,4 млн.ткм. Підприємства (юридичні особи) виконали 70,8% обсягів вантажних автоперевезень.

Частка вантажних автоперевезень області в Україні склала 2,4%, за їх обсягами область посіла 15 місце серед регіонів держави. Про це повідмоляє Головне управління статистики.

Серед видів перевезених вантажів провідну позицію займали деревина та вироби з деревини, руди металеві та інша продукція добувної промисловості та розроблення кар’єрів, харчові продукти, напої та тютюнові вироби, продукція сільського, мисливства та лісового господарства.

Послугами пасажирського автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень автотранспортом фізичних осіб-підприємців) у січні–червні 2019 року скористались 33,6 млн. пасажирів, що на 0,2% більше, ніж у січні–червні 2018р. Майже 58% обсягів пасажирських автоперевезень виконали фізичні особи-підприємці, автотранспортом яких перевезено 19,5 млн. пасажирів.

Частка пасажирських автоперевезень області у загальному їх обсязі в Україні у січні–червні 2019 року склала 3,7%. За обсягами пасажирських автоперевезень область посіла 13 місце серед регіонів держави.

Найбільша частка вантажних та пасажирських автоперевезень припала на перевізників міст Івано-Франківська (34,4% та 49,1%) і Калуша (12,8% та 9,1% відповідно).