Зеленський призначив прикарпатця командувачем Нацгвардії


Уродженець Прикарпаття Микола Балан став новим командувачем Національної гвардії України.

Про це йдеться в указі президента на офіційному сайті.

Аби призначити його на посаду, глава держави видав аж три укази.  Так, спочатку Володимир Зеленський про звільнення його від викокання обов’язків та з посади заступника командувача НГУ .

Виконувачем обов’язків Миколу Балана призначив п’ятий президент України Петро Порошенко. Попереднього командувача Юрія Аллерова Порошенко звільнив 7 травня 2019 року.

Микола Балан родом із села Старий Лисець, що у Тисменицькому районі. У 1992 році закінчив Саратовське вище військове командне Червонопрапорне училище імені Дзержинського при МВС СРСР. У 2003 році закінчив Національну академію прикордонних військ України з відзнакою.

В 2017 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України – також із відзнакою.

Пройшов офіцерські посади від командира взводу до начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України. З 2010 року — начальник управління Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України. Після анексії півострова Балан відмовився від російського паспорта.

Президент Порошенко призначив його заступником командувача Національної гвардії України 18 квітня 2014 року. Балан отримав звання генерал-лейтенанта 23 серпня 2014 року. З 6 лютого 2015 року до 31 грудня 2015 року виконував обов’язки Командувача Національної гвардії України.


https://24tv.ua/ukrayina_tag1119