Жителі Івано-Франківська об'єднуються для порятунку архітектурної індивідуальності міста


Жителі Івано-Франківська об’єднуються для порятунку унікального архітурного обличчя обласного центру в громадську ініціативу «Збережи старий Івано-Франківськ».

«Ми дуже любимо Івано-Франківськ. Але поволі втрачаємо його. Ми – активні жителі, яким не байдужа історія, архітектура та унікальний дух міста. Цей дух вирізняє наше місто з-посеред інших та відображає наші цінності. Але, через системне знищення міської архітектури, яке веде до втрати ідентичності міста та можливості його гармонійного розвитку, сьогодні наші цінності та принципи під загрозою. Ми об`єдналися заради збереження нашої історичної та архітектурної памяті. Адже, все частіше бачимо знищені давні будівлі, зруйновані памятки архітектури та псевдореставрацію.

Як члени міської громади ми хочемо брати участь у збереженні унікального обличчя нашого міста та його історико-архітектурної спадщини», - йдеться в маніфесті громадської ініціативи «Збережи старий Івано-Франківськ!».

Установчі збори громадської ініціативи «Збережи старий Івано-Франківськ!» відбудуться 27 червня, в четвер, о 18.00 в конференц-залі тижневика «Галицький Корреспондент» (м. Івано-Франківськ, вул. Пилипа Орлика, 4).