13 березня - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити


13 березня — 72-й день року (73-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 293 дні.

Яке сьогодні свято

У цей день світ відзначає День сну, День заглядання в замкові щілини, День обізнаності про ендометріоз, Вайсакі або Новий рік сикхів, День Кена (друга Барбі), День коштовностей, День навушників і День парасольок відкритих в приміщенні.

У Японії святкують День танцю, в Гренаді - День революції, в США - День собак-ветеранів, День сертифікованого дієтолога, День курячого супу з локшиною, День кокосового торта, День Плутона і День доброго самаритянина, у Ватикані - День обрання Папи Римського, в Люксембурзі - Фестиваль вогню, в Тунісі - Національний день свободи інтернету, в Таїланді - День слонів.

Яке сьогодні церковне свято

За календарем віряни сьогодні відзначають Васильєв день, або день Василя-крапельника. Дівчата 13 березня виспівували веснянки і займалися випічкою калачів. Вважалося, що в цей день потрібно обов’язково з’їсти калач натщесерце, це на щастя. Весна в цей час відчувалася все більше і більше. Зокрема, значно збільшувалася тривалість світлового дня. Люди аналізували природні явища і намагалися передбачити погоду на наступні місяці і дні.

Іменини 13 березня

Сьогодні іменини святкують: Нестор, Марина, Василь, Микола, Кіра, Арсен, Купріян, Мелетій, Нифонт, Домніка

Що сьогодні не можна робити

Не можна в цей день саджати рослини
Не можна випивати, наслідки можуть бути поганими
Не слід братися за важку роботу у цей день

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!