Чим корисні коренеплоди та чому їх варто додати у свій раціон?


Коренеплоди доступні в Україні протягом цілого року. Найпопулярніший серед них, звісно, картопля. Проте це не означає, що з інших коренеплодів менше користі.

Моркву, буряк, селеру або редис дієтологи рекомендуються вживати не тільки як додаток, адже при правильному приготуванні вони стають повноцінним гарніром. На Центральному ринку Івано-Франківська можна придбати фермерські коренеплоди, вирощені в екологічно чистих умовах, йдеться на сторінці Центрального ринку.

Морква містить велику кількість вітаміну А, С і Е. Вона дуже корисна для шкіри, адже саме ці вітаміни найчастіше додають у дорогі косметичні креми або сироватки для обличчя.

Селера останнім часом набуває все більшої популярності. Цей коренеплід часто рекомендують дієтологи для детокс-коктейлів. До речі, у парі з морквою. Крім того, у селері також міститься вітамін А.

Буряк, мабуть, є найкориснішим овочем для роботи шлунку. Всі вітаміни та мікроелементи, які він містить, складно перелічити в одному абзаці. Для гарного обміну речовин немає нічого краще, ніж запечений буряк.

Редис почали активно використовувати у приготуванні корисних страв. Її додають у фруктові салати, а також запікають у парі з картоплею. Редис багатий на вітаміни групи В та виводить токсини з організму.

Найбільший асортимент коренеплодів у Івано-Франківську є тільки на Центральному ринку, який розташований по вулиці Дністровська, 5. Він працює щодня з 06:00 до 19:00.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!