Держенергонагляд склав 11 актів про технологічні порушення на Бурштинській ТЕС


Фахівці Державної інспекції енергетичного нагляду склали 11 актів розслідування технологічних порушень на Бурштинській теплоелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держенергонагляд.

Зазначається, що перевірки проводилися відповідно до листа секретаря РНБО від 25 жовтня 2021 щодо виконання завдань, визначених пунктом 1 доповіді «Про стан справ в енергетичній сфері». Розслідування проводилось упродовж листопада.

"У ході розслідування було оглянуто обладнання енергоблоків. Станом на 03.12.2021 складено 11 актів розслідування технологічних порушень на енергоблоках Бурштинської ТЕС", - повідомили у Держенергонагляді.

Зазначається, що основні причини виникнення технологічних порушень були пов’язані з помилковими діями персоналу станцій під час експлуатації обладнання та неякісним ремонтом обладнання, що призвело до пошкодження зварних з’єднань й елементів поверхонь нагрівання.

За результатами попередніх повідомлень про технологічні порушення на енергоблоках № 1 та № 8 Бурштинської ТЕС Держенергонагляд додатково проведе позапланову перевірку, у ході якої, зокрема, перевірятиметься стан системи золошлаковідведення.

Крім того, інспекція нині проводить позапланову перевірку станції з метою з'ясування причин відключення енергоблоку №7, яке сталося 28 листопада.

Як повідомлялося, 28 листопада о 22:12 ДСНС отримала від диспетчера Обласного клінічного центру екстреної допомоги та медицини катастроф повідомлення про вибух на відокремленому підрозділі «Бурштинська ТЕС» ДТЕК Західенерго в місті Бурштин Івано-Франківського району.

Як з’ясувалося, на енергоблоці № 7 через розрив екранної труби діаметром 60 мм на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші і газів з топки котла. За інформацією Центру екстреної медичної допомоги, станом на 29 листопада постраждали 4 людини. Згодом один із постраждалих працівників станції помер у лікарні.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!