Дорожники розповіли про стан проїзду на автошляхах Прикарпаття


За інформацією Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, станом на 8.00 год. 3 грудня проїзд дорогами державного значення забезпечений.

Через сильні снігопади снігорозчищувальна техніка зосереджена на дорозі Н-10 Стрий - Мамалига: від межі із Львівською областю до Калуша. 

На Вишківському перевалі - опади у вигляді дощу.

На Яблуницькому перевалі - опади у вигляді дощу зі снігом. 

На Буковецькому та Кривопільському перевалах - опади у вигляді снігу. 

Станом на 5.00 3 грудня для забезпечення проїзду та протиожеледної обробки задіяно 12 механізмів, 25 - у режимі чергування. Працювало 17 робітників, 35 - у режимі чергування. ❄ За даними Укргідрометцентру, протягом дня можливі опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ та коливаннями температури з - 0°С до +9°С. У високогір’ї Карпат температура повітря - до 5°С морозу. По всій території області синоптики прогнозують формуванням снігового покриву до 17-20 см. ☝️

Погодні умови можуть стати причиною ускладнення руху на деяких ділянках доріг і вулиць.

Для сталої роботи дорожнього комплексу підрядні організації, задіяні у зимовому утриманні автомобільних доріг державного значення, готові до виконання заходів щодо недопущення виникнення ускладнень у русі транспортних засобів: 

приведено у готовність сили та засоби, необхідні для забезпечення безперебійних та безпечних умов руху на дорогах; 

передбачено превентивну обробку протиожеледними матеріалами проїзної частини автодоріг до початку активного трафіку руху, насамперед на аварійно-небезпечних ділянках доріг та з високою інтенсивністю руху, а також у місцях концентрації ДТП; 

забезпечено достатню кількість протиожеледних та паливно-мастильних матеріалів.

Відповідальні працівники Служби автодоріг закріплені за ділянками доріг. Організовано чергування для оперативного прийняття рішень спільно з органами місцевої влади, територіальними органами безпеки руху, Національної Поліції та ДСНС щодо тимчасового, за потреби, обмеження або заборони руху автотранспорту. Скоординовано роботу із працівниками патрульної поліції.

"За потреби рекомендуємо звертатися до диспетчерів Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області за телефонами: 067-340-39-62 та 034-272-22-28. Шановні водії, звертаємо вашу увагу на необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху під час керування транспортними засобами. За можливості утримайтеся від поїздок на далекі відстані. Будьте уважними, бережіть себе та своїх близьких",- закликають в САД.

Чергові диспетчери служб автомобільних доріг в інших областях: https://bit.ly/3GecZr4 

Перелік місць відстою транспортних засобів в розрізі автомобільних доріг загального користування: https://bit.ly/3DeFe6w

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!