Графік радіоуроків для франківських школярів


Карантин вводить певні правила та змушує пристосовуватися до певних умов. Пристосовуватися довелося й закладам освіти.

Для того, щоб не зривати навчальний процес організовано дистанційне навчання для учнів. Його запроваджено у 47 закладах. Проте, ще однією новинкою стануть радіоуроки. Про це повідомляють на сайті міського голови, пише Бліц-Інфо.

Найбільш популярними веб-сервісами, які вже успішно використовують педагоги є Google Classroom, Prometheus, Classtime, iLearn, Kahoot,  Quzizz,  EdEra, МІЙКЛАС тощо. «За допомогою відповідних програм та додатків вчителі мають змогу застосовувати відеопояснення та демонтрації при поясненні нових матеріалів. Учень бачить презентацію, текст, схему чи малюнок, чує коментар вчителя і має можливість задати питання чи відповісти вчителю. Також існує чимало програм, що дозволяють вчителю створити завдання  для перевірки знань – Classtime, Kahoot, Quzizz та інші. Більшість з таких програм, мають мобільні версії, тож сам процес вирішення тестів зручний і цікавий. Батьки ж мають змогу моніторити весь процес, бачити оцінки, коментарі й оцінювати прогрес своєї дитини», – пояснює директор департаменту освіта і науки Ігор Максимчук.

Що стосується старшокласників, які готуються до ЗНО,  то вони самостійно розв’язують тестові завдання попередніх років і прослуховують курси підготовки, що є на онлайн-платформах Prometheus, EdEra, ILearn.

«З 17 березня стартувала трансляція курсів із підготовки до ЗНО під час карантину на ТК «Рада» та YouTube-каналі МОН. Для учнів організували лекції з української мови і літератури, біології, математики та історії України. Графік проведення уроків доведено до відома закладів освіти», – розповідають у департаменті.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, налагодити якісний освітній процес в умовах карантину – важливе завдання. Саме тому вирішили запровадити ще й радіоуроки. 

«Вже з 30 березня спільно з ТРК «ВЕЖА» розпочинаємо трансляцію радіоуроків та запис відеоуроків для учнів. Їх проводитимуть о 10.00 та 11.00 год. Насправді, у сучасному світі така форма навчання практично не створює жодних незручностей ані для учнів, ані для вчителів. Мусимо враховувати обставини та налагоджувати роботу. Головне, щоб учні закінчили навчальний рік та якісно засвоїли навчальну програму», – наголосив Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: