Колишній військовий через суд домігся виплати індексації грошового забезпечення


Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов колишнього військовослужбовця та зобов’язав прикордонну службу нарахувати і виплатити йому індексацію грошового забезпечення.

Як повідомляється у матеріалах справи, при виключенні позивача із списків військової частини не здійснено з ним повного розрахунку. Зокрема не нараховано та не виплачено індексацію грошового забезпечення за період з січня 2016 до червня 2018 із визначенням січня 2008 року та березня 2018 базовими місяцями.

«Підставою для встановлення базового місяця індексації є підвищення, зокрема, посадових окладів особи. Зміна розміру доплат, надбавок та премій не випливає на встановлення базового місяця індексації для початку обчислення індексу споживчих цін при нарахуванні індексації. Підвищення тарифних ставок (окладів) військовослужбовців за період з січня 2008 року до березня 2018 року, що є підставою для встановлення іншого базового місяця для проведення індексації, не відбувалося», - зазначається у висновках рішення суду.

Відтак суд вважає, що саме січень 2008 року є базовим місяцем для нарахування індексації грошового забезпечення позивача за період з 05 січня 2016 року до лютого 2018 року:

«При цьому, зміна грошового забезпечення військовослужбовців відбулась з 01.03.2018. Це стало підставою для зміни місяця підвищення (базового місяця) у цілях нарахування індексації військовослужбовцям на березень 2018 року».

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!