На Прикарпатті туристи обминають кілька атракцій через розбиті дороги


На Прикарпатті незадовільний стан доріг перешкоджає туристам дістатися до Скель Довбуша, Манявського Скиту та Дністровського каньйону.

Про це повідомив керівник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, передає Укрінформ

«Незадовільний стан окремих ділянок доріг перешкоджає доступу до туристичних атракцій та локацій. Йде мова про ділянки доріг до Скель Довбуша у Бубнищі, Манявського Скиту та окремі ділянки до Дністровського каньйону», – зазначив Передерко..

Як повідомляло агентство, від початку року в Івано-Франківській області 250 км місцевих доріг були передані у державну власність.

Скелі Довбуша — скельно-печерний комплекс, унікальна пам'ятка історії та природи – лежить на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворилися понад 70 млн років тому на дні палеогенового моря. Кам'яний лабіринт завширшки 200 м тягнеться серед буково-смерекового лісу зі сходу на захід майже на 1 км.

Скит Манявський (Український Афон, Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир) — православний монастир, який заснували Йов Княгиницький та Іван Вишенський 1606 року біля села Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область), пам'ятка архітектури початку XVII ст. На думку вчених, саме у Скиті Манявському поховано гетьмана Івана Виговського.

Дністровський каньйон, згідно з рішенням всеукраїнського інтернет-опитування, оголошеним 26 серпня 2008 року, визнаний одним із 7 природних чудес України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!