Водії на Івано-Франківщині сплатили 47 мільйонів гривень за порушення ПДР


Цьогоріч Прикарпаття в "лідерах" по Україні за кількістю ДТП.

Як повідомив під час наради в ОДА начальник патрульної поліції Івано-Франківської області Олег Костенко, від початку року на Прикарпатті склали вже 175 тисяч адмінматеріалів про порушення правил дорожнього руху. В добровільному порядку порушники сплатили 47 мільйонів гривень штрафів до обласного бюджету, решту стягне виконавча служба, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. 

"Цього року Івано-Франківська область одна з лідерів по аварійності. За 8 місяців 2021 року трапилось 2687 ДТП. З них 545 з потерпілими, 71 загинула (на 29% більше, ніж за цей же період минулого року). Йде приріст кількості ДТП у порівнянні з минулим роком. Також варто наголосити, що за цей період трапилося 113 ДТП за участю дітей, з них 102 з потерпілими, 4 дітей загинуло. Загалом кількість ДТП з дітьми зросла на 41% в порівнянні з минулим роком",- каже очільник патрульної поліції.  

За словами Костенка, основні причини ДТП: 

перевищення швидкості

порушення правил маневрування

керування транспортними засобами в нетверезому стані

Щоб знизити аварійність на найнебезпечніших ділянках в поліції збільшили кількість патрулів, встановили пости з вимірювання швидкості, встановили камери автоматичної фіксації порушень. 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!