Наступного тижня на Прикарпаття завітає Патріарх Святослав


Візит Глави УГКЦ відбудеться в рамках відзначення 10-ліття Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

У понеділок, 13 грудня, до Івано-Франківська завітає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Урочисті богослужіння відбудуться в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, повідомляє Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В рамках свого візиту на Прикарпаття Патріарх Святослав очолить Архієрейську Божественну Літургію та освятить нові горельєфи, які напередодні будуть встановлені на фасаді собору, ісповідникам віри Владиці Павлу Василику та Владиці Софрону Дмитерку – підпільним єпископам Станіславівським.

Програма святкування:

10.45 – зустріч Блаженнішого Святослава

10.50 – освячення горельєфів

11.00 – Архієрейська Божественна Літургія

Для усіх охочих долучитися до спільної молитви, буде здійснюватися трансляція на ОТБ «Галичина», а також в мережі Facebook та YouTube. Також для мешканців, які прийдуть на молитву, буде встановлений великий лед-екран.

З цієї нагоди у четвер, 9 грудня, для представників ЗМІ відбудеться пресконференція в приміщенні конференційного залу Івано-Франківського Архієпархіального управління (вул. Василіянок, 64). Початок об 11.00 год.

Окрім того, 14 грудня запланований візит Глави УГКЦ до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Пригадуємо, що саме цього дня, 13 грудня 2011 р., відбулася історична подія – отримавши згоду Синоду Єпископів УГКЦ та згоду Апостольського престолу, Отець і Глава УГКЦ проголосив заснування Івано-Франківської Митрополії Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ). Першим Митрополитом став Владика Володимир Війтишин. Івано-Франківська Митрополія УГКЦ охоплює територію в адміністративних межах Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!