Обираємо засіб для прання: види, склад, ефективність


Завдяки величезному асортименту різних мийних засобів визначитися буває досить складно. Це не тільки вибір між рідиною, порошком, гелем і капсулами, є також біо, небіологічні, делікатні й кольорові варіанти, і цей список можна продовжити.

Якщо ти не знаєш, чим краще прати білизну, розслабся. Засоби з різними характеристиками за доступними цінами пропонує каталог магазину Watsons.ua. Також на сайті представлені товари для догляду за собою, декоративна косметика, побутова хімія, аксесуари та багато іншого.

Наше коротке керівництво з засобів для прання допоможе зрозуміти, що найкраще підійде для тебе і твоєї сім’ї.

Якому формату надати перевагу

Порошок, рідина, гель або капсули? Часто вибір зводиться тільки до особистих уподобань і бюджету. Порошок може бути незручним для вимірювання, тоді як капсули рятують від необхідності розрахунків. Гелі та рідини зазвичай не містять відбілювальних компонентів, тому більш дбайливо ставляться до одягу.

Якщо на одязі немає сильних плям або бруду, більшість людей не помітять значної різниці між різними типами мийних засобів. Але ті, хто має справу зі стійкими забрудненнями на речах, можуть отримати більше користі від біологічного порошку, який допоможе позбутися плям.

Пояснення інгредієнтів

Мийні агенти використовуються для підвищення очищувальної здатності шляхом деактивації мінералів, що викликають жорсткість води.

Ферменти розщеплюють амінокислоти в білкових плямах таких, як кров і яйця, щоби їх було легше видалити.

Кондиціонери зменшують тертя і статичну електрику, а також роблять тканину м’якою.

Оптичні відбілювачі покращують білизну тканин. Вони працюють, відображаючи світло і змушуючи очі «думати», що випраний одяг виглядає яскравіше.

Полімери утримують бруд і барвники й запобігають їхньому повторному осадженню на одязі.

Стабілізатори допомагають підтримувати ферменти, відбілювальну й піноутворювальну здатність, продовжуючи термін придатності продукту.

Поверхнево-активні речовини забезпечують основну очищувальну дію, покращуючи змочувальну здатність води, щоби пом’якшити і видалити бруд. Потім вони розчиняють, емульгують або суспендують його в мийному розчині доти, поки бруд не буде змитий.

Типи засобів для прання

    • Біологічний

Кращий вибір для видалення плям, оскільки він містить ферменти, що підвищують очищувальну здатність. Відмінно справляється з очищенням білих речей.

    • Color

Засоби містять спеціально розроблені механізми захисту кольору, які допомагають запобігти його вимиванню. Як правило, вони містять ферменти, тому ефективні для видалення плям.

    • Для делікатних тканин

Продукти не містять ферментів або відбілювальних речовин. Це означає, що вони набагато м’якше, ніж стандартні мийні засоби, тому найкраще підходять для прання делікатних тканин таких, як шерсть і шовк.

    • Небіологічне

Відмінний варіант для людей із чутливою шкірою, такі продукти не містять ферментів і з меншою ймовірністю викличуть подразнення. ІЗ тієї ж причини небіо зазвичай не містить ароматизаторів і барвників. Однак через відсутність ферментів засіб менш ефективно видаляє плями.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!