Переселенців зі сходу працевлаштовують на Прикарпатті


Жителям південно-східних областей, які нині проживають на території Івано-Франківської області, допоможуть з працевлаштуванням.

Зокрема, заступник начальника відділу інформаційної роботи обласного центру зайнятості Дарія Гуцуляк розповідає, що у зв’язку із ситуацією, яка нині склалася в Україні, на території області перебуває багато людей з південних та східних областей. Працівник біржі праці наголошує, що переселенцям надаються консультації в питанні працевлаштування, стану ринку праці, надається перелік вакансій, соціальних послуг, а також консультації з приводу матеріальної допомоги у випадку відсутності роботи за обраною професією.

Нині в області до служби зайнятості звернулося 34 переселенців.

«Люди шукають роботу ту, яку вони вміють робити – відповідно до освіти та кваліфікаційного рівня», - наголошує Дарія Гуцуляк.

А ще працівник фонду зайнятості розповідає про брак робочих місць на ринку праці, передає кореспондент "Бліц-Інфо". 14 переселенців вже працевлаштували, зокрема на такі вакансії як продавець, медична сестра, токар, водій та інші. Працівник наголошує, що не всім переселенцям підходить заробітна плата, але в таких умовах, в яких вони опинилися, важливо мати заробіток, навіть якщо він і не дуже високий.