Перша настоятелька Войнилівського монастиря відсвяткувала 95-річчя


13 жовтня у монастирі ”Пресвятого Серця Ісусового”, що у Войнилові, відбулися урочистості з нагоди 95-ліття мати-монахині Василії Николайчук, ЧСВВ.

З цієї нагоди нагородити подяками  від обласної та районної ради мати-монахиню завітали високопосадовці. Розпочалось святкування молебнем до Богородиці у монастирській каплиці, який очолив о.Петро Дурбак, інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Вислужена ігуменя мати Василія Войнилівського монастиря ЧСВВ свою трудову діяльність розпочала у Казахстані, на заводах міста Кустанай, куди в 1940 році її вислали разом з мамою та братом. В 1956 році після несправедливого ув’язнення була звільнена за амністією та повернулася в Україну. Прийняла монаший чин, служила у підпіллі. Тривалий час працювала в аптеці в м. Рогатині. З 1992 року – настоятелька Войнилівського монастиря ЧСВВ. 

Варто пригадати, що за сприяння мати Василії на подвір’ї Войнилівської ЗОШ була споруджена капличка-ротонда Божої Матері. У школі проводилися уроки християнської етики. При монастирі була створена бібліотека християнської літератури, де можна було зичити книжки на релігійну тематику і придбати різноманітну друковану продукцію.

Мати Василію люблять та поважають сестри-монахині, її знають і  шанують жителі сіл і селища. Діяльність монастиря завжди підтримують представники влади Войнилівської селищної ТГ та Калуського району. За багаторічне віддане служіння Богові, церкві і людям мати Василія була нагородження почесними грамотами і подяками. Монахиня навіть була відзначена Папою Римським з нагоди 50-річчя монашого служіння.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!