Прикарпатець Іван Андрусяк потрапив до трійки претендентів на премію Астрід Ліндґрен від України


Уродженець Прикарпаття, дитячий письменник Іван Андрусяк, Галина Вдовиченко та Сашко Дерманський вже вдруге висунуті від України на здобуття премії Астрід Ліндґрен.

Про це йдеться на сайті премії та у повідомленні на facebook-сторінці Івана Андрусяка.

"Ніколи такого не було — і ось знову. Разом із чудовими Галина Вдовиченко і Сашко Дерманський я знову номінований на Astrid Lindgren Memorial Award — одну з двох найвищих у світі відзнак у літературі для дітей! Це приємно — значить, іще є порох у порохівницях", - написав письменник.

 

Меморіальна премія Астрід Ліндґрен — це шведська премія за досягнення в літературі для дітей та юнацтва, яку 2002 року заснував уряд Швеції на честь видатної дитячої письменниці Астрід Ліндґрен, з метою посилити інтерес до дитячої літератури у світі та зробити її доступнішою для дітей. Премія вручається щорічно.

Іван Андрусяк (народився 1968 року) – поет, прозаїк, дитячий письменник, редактор, перекладач, літературний критик. Іван Андрусяк увійшов у літературу в 1990 роках як член літературного угруповання «Нова дегенерація» разом зі Степаном Процюком та Іваном Ципердюком. Починав як автор «дорослої» поезії. З 2005 року, після народження молодшої дочки Стефи, у журналах, альманахах і антологіях почали друкуватися його вірші для дітей.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!