Прикарпатські міграційники пояснили, чи можна отримати паспорт не за місцем оформлення


У міграційній службі налагоджено механізм, який дозволяє здійснювати видачу виготовленого паспорта не за місцем його оформлення.

Цими днями минуло два місяці з того часу, як територіальні підрозділи Міграційної служби Івано-Франківської області відновили свою роботу у такому ж ритмі, як це було у довоєнний час. У кожному підрозділі стабільно триває процес оформлення і видачі громадянам біометричних документів. Крім того, вже очевидним є те, що вдалося налагодити механізм у вирішенні питань, якими найчастіше переймалися громадяни з інших регіонів.

"Отже, багатьох цікавить, чи є можливість отримати виготовлений паспорт громадянина України не в тому територіальному підрозділі ДМС України, до якого було подано документи для його оформлення? До прикладу, чи можливо отримати закордонний паспорт в УДМС в Івано-Франківській області, якщо документ було оформлено територіальним підрозділом міграційної служби, скажімо, у Миколаєві чи Харкові? Так, це можливо. Але в кожному разі треба розглядати конкретний випадок. В умовах воєнного стану, введеного на території України у зв’язку з російською агресією, ситуація з логістикою доставки паспортних документів не є сталою і змінюється. Тому ми радимо кожному громадянину, який звертається до нас з такою проблемою, з’ясовувати свій конкретний випадок безпосередньо у працівників міграційної служби у тому територіальному підрозділі, який цікавить людину",- кажуть міграційники.

Для цього відновлено роботу телефонних «гарячих ліній» в УДМС та територіальних підрозділах (Інформація про номери телефонів розміщена на сайті ДМС України у розділі «Територіальні підрозділи» за лінком https://dmsu.gov.ua/ivano-frankivsk/pidrozdily.html

Крім того, на ці ж телефони можна звернутися з питаннями щодо надання адміністративних послуг та перевірки стану оформлення документів. 

Дізнатися про стан оформлення та виготовлення паспортних документів можна за допомогою відповідного електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів», доступного на офіційному веб-сайті ДМС за лінком: https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html

"Людей, які переїхали на Івано-Франківщину з регіонів, де велися або тривають воєнні дії, також цікавить, чи є можливість завершити оформлення паспортного документа та отримати його не в тому територіальному підрозділі ДМС, у якому подавалися документи для оформлення, а у певному підрозділі міграційної службі у нашій області? Так, це можливо. Для цього людині необхідно звернутися до територіального підрозділу УДМС в Івано-Франківській області за місцем фактичного проживання та подати письмову заяву",- пояснюють у службі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!