Прикарпаття у “жовтій” зоні: В ОДА нагадали правила та обмеження для невакцинованих


З 7 грудня Івано-Франківська область перебуває у "жовтій" зоні. Про епідеміологічну ситуацію говорили сьогодні на нараді в ОДА.

Заступниця директора Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Джус зазначила, що "жовта зона" - не причина розслаблятись, тож варто дотримуватись епідеміологічних заходів, аби після свят не настав пік захворюваності, пише Бліц-Інфо.

У свою чергу, начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський нагадав про обмеження у "жовтій" зоні.

Так, у ній забороняється робота закладів освіти, культури, кінотеатрів, спортзалів, фітнес-центрів та басейнів, якщо 100% працівників та відвідувачів не мають вакцинації, ПЛР-тесту (експрес-тесту), сертифікату про одужання. Також заборонили проводити масові заходи, учасники яких не мають вище наведеного переліку документів.

Починаючи з 6 грудня люди, які зробили лише 1 вакцинацію від коронавірусу можуть відвідувати масові заходи та працювати у закладах освіти, культури, спорту. На них заборони не діятимуть.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!