Режисер з Городенківщини Володимир Мула - кандидат на здобуття кінопремії Довженка


Українські кінорежисери Роман Балаян і Володимир Мула стали претендентами на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка 2024 року.

Про це повідомили на сайті Державного агентства України з питань кіно.

"Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка повідомляє, що на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка 2024 року висунуто такі кандидатури", - ідеться у повідомленні.

Зокрема, Володимира Мулу - за документальний проект «Футбол має тривати». А Романа Балаяна Гургеновича - за створення фільмів «Ніч світла», «Райські птахи» і «Ми є, ми поруч» та за внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Державна премія України імені Олександра Довженка присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.

Володимир Мула - з Городенки, кінорежисер, продюсер, спортивний репортер, журналіст, ведучий. Став відомим завдяки документальному фільму під назвою "UKE". У стрічці режисер розповів про видатних спортсменів Національної хокейної ліги Канади, які є українцями за походженням.

У вересні 2021 Володимир Мула отримав звання "Заслужений діяч мистецтв України" за значний особистий внесок у розвиток кіномистецтва, вагомі творчі здобутки та високу професійну майстерність. У травні 2024 телевізійна саґа "Football Must Go On" режисера Володимира Мули, отримала нагороду на Sports Emmy Awards.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!