У Франківську організували акцію з обміну книгами — як долучитися?


В Івано-Франківську організували буккросинг — обмін книгами. Його проводять на базі місцевого освітньо-культурного Гончаренко центру. Кожен франківець може взяти тут будь-яку книгу або залишити свою.

За словами організаторів, буккросинг організували, аби популяризувати читання серед жителів та жительок Франківська. 

«Ми вирішили організувати буккросинг, аби звернути увагу франківців до цього явища і до читання загалом. Віримо, що наш простір стане не лише місцем для обміну книжок, а й збиратиме книголюбів на літературні вечори та обговорення прочитаного», — розповідають організатори буккросингу. 

У просторі додають: буккросинг працюватиме у форматі своєрідної бібліотеки, яка працюватиме завдяки активним людям,які захоплюються читанням.

«Правила книгообміну прості — приносите старе, берете нове, читаєте та повертаєте на полицю. Таким чином книги отримують шанс на друге життя, не перетворюючись на макулатуру», — коментують у Гончаренко центрі Івано-Франківськ. 

Буккросинг у Франківську проводять за адресою вул. Незалежності, 113 (Гончаренко центр). Приносити або брати книги можна з понеділка по суботу з 13:00 до 19:00. 

Рух «буккроссинг» хоче перетворити весь світ на бібліотеку, а гасло буккросингу: «Прочитав — віддай іншому». Людина, що прочитала книгу, передає її іншій людині — залишити книгу можна в будь-якому місці — від автобусної зупинки до лавки в парку. У Європі улюбленими місцями звільнення прочитаних книг стали столики кафе і лавки в парках, аеропорти і вокзали, хостели і навіть продуктові ярмарки.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!