У Франківську презентували сімейну комедію «Коза Ностра. Мама їде»


У вівторок, 29 листопадя, в Івано-Франківську відбувся перший в Україні показ україно-італійської комедії «Коза Ностра. Мама їде».

Головну роль в цьому фільмі про сім’ю і мафію виконала франківка Ірма Вітовська – видатна українська актриса та володарка двох премій «Дзиґа» за кращу жіночу роль, пише Бліц-Інфо.

«Коза Ностра. Мама їде» – яскравий приклад того, як українки просувають український бренд у світі. Попри те, що Італія є мажоритарним співпродюсером, а у фільмі йдеться про італійську мафію, проєкт придумали українки. За сюжетом Влада Коза є уродженкою Верховинщини, тому знаково, що презентували стрічку в обласному центрі.

За словами Ірми Вітовської, фільм дозволить на декілька годин посміятись та відволіктись від війни.

«Коза Ностра - фільм для широкої аудиторії, який заповнює культурний фронт і залишає вас в українському просторі. Сміх - теж терапія. Це створює ілюзію, щоб сховатись від війни, подивитись на себе якими ми були до того, як не падали ракети. От я приїжджаю в частини і хлопці до прикладу кажуть: ««Мої думки тихі» - дуже крутий фільм, але у нього все одно треба заглиблюватися». У них настільки мобілізована зараз голова, що їм потрібен фільм, в який не треба заглиблюватися. Я сподіваюсь, що «Коза Ностра» є тим фільмом, який об’єднає та дозволить розслабитись, посміятись та не відчути незрозумілої неприємності. Нам потрібно це жанрове кіно розвивати»,- ділиться акторка.

Психоаналітик, сценарист Михайло Пустовойт наголосив на тому, що людям варто підтримувати українське кіно.

«У наш час важливо підтримувати український продукт. Дивлячись українські фільми, слухаючи українську музику, ми можемо об’єднатись і бути ще сильнішими.
По-перше, українці можуть триматись внаслідок переконаності, бо ми воюємо за праве діло. А також користуючись з легкості і певного гумору, яким відзначались всі наші козаки у тих мультфільмах 70-80 років, де вони могли кмітливістю, гумором і особливою українською вдачею впоратись з неймовірними ситуаціями. Мусимо триматись разом. Якщо ми вистоїмо, то будемо потужною країною, яка буде грати серйозну роль в європейській політиці»,- зазначив Пустовойт.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!