У Франківську продають маски з принтами тваринок, аби перекрити борги БО “Дім Сірка”


Як інформувала Галка раніше, в Івано-Франківську відкрили тимчасову оселю для безпритульних котів. Тут є магазин, веткабінет та замість кліток апартаменти для хвостатих.

Волонтери Благодійної організації “Дім Сірка” відкрили першу та наразі єдину в Івано-Франківську тимчасову оселю для безпритульних котів 20 вересня. Звідси за місяць вже віддали близько двох десятків котів, пише Бліц-Інфо з посиланням на Галку.

“Ми тут робимо все аби нашим котикам було зручно, комфортно і приємно. Це кімната адопції, там знаходяться тварини, які вже здорові і готові до прилаштування. Перш ніж туди потрапити вони проходять карантин, обробку, вакцинацію, ревакцинацію, а вже потім переходять в ту кімнату. Звідти за місяць вже віддали близько 20 котів”,- каже керівниця БО «Дім Сірка» Наталія Когут.

(ред. В перекладі з латини adoptio перекладається як усиновлення/удочеріння та не має аналогу в українській мові стосовно тварин. Тож використовуємо розповсюджений термін “адопція тварин”.)

За словами Наталії, 90% котів яких приносять – після травм. Тут бувають киці з перебитою лапкою, або без лапки, з якоюсь інфекцією. Тому спершу тварини лікуються, а потім переходять в кімнату адопції.

“Раніше всі ці коти лікувалися в приватних клініках, і ми віддавали за них шалені гроші. Зараз тут є аналізатор, мікроскоп, тобто можемо робити аналізи. Аналізатор дуже допомагає виявити інфекцію у тварини, раніше ми відправляли це все в приватні клініки і платили дуже великі кошти. Маємо тут трьох лікарів. Один робить операції, та два терапевти, які оглядають інфекційних хворих, ведуть прийоми тварин. В пріоритеті звісно безхатьки, ми навіть не беремо гроші за їхній огляд, просто люди оплачують лікування чи потрібні препарати. За світських тварин гроші беремо, адже треба заробляти щоб прогодувати наших котів”, – розповідає Когут.

Наталія додає, що організація розвивається, а працівники роблять всі умови для того, щоб не їздити по чужих клініках, а бути на місці і мінімально використовувати кошти. Проте для цього потрібно придбати ще рентген, біохімічний аналізатор, УЗД апарат, також бракує персонал, адже наразі в Світі Сірків перебуває 68 котів, яких треба обходити і лікувати.

Кожен допомагає як може, до прикладу волонтерка БО “Дім Сірка” Юлія Вітовська вирішила власноруч творити захисні маски, із зображеннями тваринок, які вже полюбилися багатьом франківцям. Дівчина почала шити масочки ще на початку карантину, а коли відкрився “Світ Сірків” подала ідею продавати їх в зоомагазині, а вилучені кошти спрямовувати на потреби притулку.

“Коли ми відкрили магазин вона подала таку ідею, зробила 10-15 масок дорослих і дитячих, їх ми продали буквально за три дні. І вона вирішила зробити таку акцію – безкоштовно продавати нам ці маски, щоб вилучені кошти з продажу їх в магазині йшли на погашення боргів Дому Сірка. Це ручна робота, тут тваринки намальовані від руки. На даний час вона вже нашила нам понад 45 масок, майже всі ми вже продали. Лишилось буквально 4-5 штук, наступного тижня очікуємо нову партію. Також вона робила для нас еко сумки з емблемою: вона там малювала лапки, котиків і вишивала емблему дому сірка. ми їх всі продали”, – говорить керівниця БО «Дім Сірка» Наталія Когут.

Купити масочки можна в магазині “Світ Сірків” за адресою вулиця Угорницька 12.

Проте організація все одно має багато боргів по приватних клініках, і потребує фінансової допомоги.

“Ми готуємось до зими, нам потрібно близько 50 нових буд для собак, бо тогорічні вже згризли. Це річ, яка гризеться постійно, а потім собак у нас не зменшується, тільки збільшується. І якщо раніше в кожному вольєрі стояла 1-2 будки, то зараз треба ставити 3-4. Кожній собаці треба тепло, а утеплені будки починаються від тисячі гривень і більше. Ми поки що замовляємо по тисячу гривень, найбюджетніший варіант.”

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!