У Франківську з'явиться центр для дітей із захворюванням опорно-рухового апарату


Сьогодні, 24 вересня, відбулася пресконференція щодо створення проєкту "Альтернативні терапії в Марамуреші та Івано-Франківську".

Проєкт передбачає створення центру альтернативної медицини для дітей, які мають захворювання опорно-рухового апарату та центральної нервової системи на базі Міської дитячої клінічної лікарні (вул. Чорновола), інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"За статистикою, у нас щороку народжується 100 діток, які уже мають проблеми з опорно-руховими захворюваннями. Ця реабілітація дасть нам можливість допомогти таким дітям", - сказала директорка Міської дитячої лікарні Ольга Бойчук.

Для центру передбачений ремонт спортивного залу, холу та кабінетів для реабілітації, закупівля реабілітаційного обладнання, проведення тренінгів для лікарів та медичного персоналу. Для доступу пацієнтів з обмеженими можливостями та супроводжуючих осіб до кабінетів і спортивного залу лікарню буде обладнано електричною підіймальною платформою.

"У центрі також буде проводитися традиційна терапія (психотерапія та діагностика, ерго терапія, лудо терапія, арт терапія, кінезітерапія, сенсорна кімната та музикотерапія, логопедія, гідротерапія та масаж) з терапією, яка здійснюється з використанням тварин (коней, поні та собак) та встановлення сенсорного парку", - розповів начальник управління інвестиційної політики Ігор Попадюк.

Загальна сума проєкту складає 1 611 760,20 євро, з яких сума для Івано-Франківська - 353 400,00 євро.

"Я мав можливість подивитися приміщення. Вони справді потребують ремонту. Нам раніше вдалося відремонтувати частину лікарні, але на це все одно потрібні кошти. Для нас дуже важливо, що цей проєкт буде реалізовано не за бюджетні кошти", - прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!