У Прикарпаттяобленерго пояснили, чому у підчергах 6.1/6.2 світло вмикають та вимикають зі значною затримкою


В "АТ Прикарпаттяобленерго" дали пояснення, чому електроенергію вмикають/вимикають пізніше, аніж це доведено у графіках відключень.

Пояснення опублікували у соцмережах компанії.

Зазначається, що у підчергах, де вимкнення проводять за допомогою автоматики, відхилення допустимі в межах 10-15 хвилин.

"Відбувається це тоді, коли треба ввімкнути одну підчергу та вимкнути наступну. Спочаткудиспетчери АТ «Прикарпаттяобленерго» вимикаютьнаступну, а потім вмикають попередню, за рахунок чого й можливі невеликі затримки в часі. Бачимо також запитання в коментарях, чи не можна здійснювати перемикання швидше? У такому разі необхідно швидше вимикати споживачів, в яких є світло, щоб увімкнути вчасно тих, у кого діють ГПВ. На те, щоб здійснити перемикання, потрібно ті ж самі 10-15 хвилин, тобто в будь-якому разі можуть виникати невеликі затримки", - пояснюють енергетики.

Втім, ще більші затримки у підчергах 6.1 та 6.2, де вимкнення потрібно проводити вручну.

"Щоб здійснити ввімкнення та вимкнення по ГПВ, оперативно-виїзні бригади (ОВБ) мусять доїхати до енергооб’єктів та виконати роботу з перемикання. Тут важливо враховувати ситуацію на дорогах, можливі затори, особливо в години пік, та наявність аварійних ситуацій, на ліквідацію яких також приїжджають ОВБ. Тобто внаслідок цих факторів для ручних черг можливі затримки і до 40 хвилин", - додають в обленерго.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!